Abort og Obama

Nå er det kanskje litt passé å snakke om Obama og veivalget amerikanerne gjorde under valget i fjor. Likevel kan det være nyttig å reflektere litt over hva som egentlig skjedde. Spesielt nå som den største begeistringen og beundringen over Obama muligens har lagt seg.

I en artikkel på dagenmagazinet.no i dag kritiserer Ludvig Nessa KrF for deres hyllest til Obama. Til tross for at man sikkert kan mene mye om Nessa og jeg er medlem i KrF, mener jeg at han har et viktig poeng. Hvordan i all verden kan så mange mennesker falle så nesegrus av beundring for en mann som har et menneskesyn som reduserer ufødte barns verdi til et minimum?

Det som kompliserer bildet ganske mye, er at han blant annet har et syn på miljø og krigføring som i større grad samsvarer med de kristne verdiene, etter min mening. Han er også en fantastisk kommunikator, og det er sannelig på tide at hudfargen ikke skulle hindre noen i å bli president.

Men forsvarer noe av dette at man lager lover som gjør abort til en grunnleggende rett, på lik linje med ytringsfriheten? Kan hans dyktighet, sjarm eller snuoperasjon for å få USA på beina igjen unnskylde at man benekter at et ufødt barn er et fullverdig liv med rett på beskyttelse? Er det i det hele tatt noen spørsmål som er viktigere enn å forsvare de forsvarsløse, å være en stemme for de stemmeløse?

At man ikke likte Bush, eller mer saklig – var sterkt uenig med ham – er ikke god nok grunn til å omfavne en abortforkjemper.

Forøvrig er det kanskje på tide å hente frem igjen denne glemte saken her i Norge også, vi som ønsker å fremstå som et humant, menneskerettighetsforkjempende land?

For
«Selvbestemt» abort er inhumant – fordi det dreper ufødte mennesker.
«Selvbestemt» abort er inhumant – fordi det legger ansvaret for dette livet over på kvinnen som måtte bære ansvaret for valget – selv om andre mennesker eller samfunnet påvirket valget.
«Selvbestemt» abort er inhumant – fordi det reduserer livets verdi og fører til at det er de vellykkede eller heldige som får leve.
«Selvbestemt» abort er inhumant – for det gir ikke rom for de stemmene fra kvinner som angrer og trenger nåde. Fordi de har jo ikke gjort noe galt, får de høre…
«Selvbestemt» abort er inhumant – for når vi benekter den synden som er blitt gjort, hindrer vi mennesker gjenopprettelse og nåde – og vi får et nådeløst samfunn.

Jeg er klar over at vi abortmotstandere oppleves som nådeløse – og kanskje noen ganger med rette.
Vårt standpunkt bør i mye større grad føre til at vi tar ansvaret for alle parter som blir berørt av at barn blir båret frem, med omsorg, støtte og praktisk hjelp.
Og vi bør i vårt standpunkt bli mye tydeligere på Guds nåde som kommer med gjenopprettelse til ethvert menneske som vil ta imot hans tilgivelse – og bli fullkommen ren.

«Kom, la oss gjøre opp vår sak! sier Herren.
Om deres synder er som purpur,
skal de bli hvite som snø;
om de er røde som skarlagen,
skal de bli hvite som ull.» Jes.1,8

På den måten kan vår snakk om livsverd bli mer enn tomme ord.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s