Tvangsislamisering


I disse snikislamiseringstider kan det være på sin plass å løfte blikket litt utover vår egen andedam og se at det er mennesker i verden som virkelig lider for sin tro. Følgende er hentet fra Åpne Dører:

Egypt: To søstre, Shadya og Bahia Nagy el Sisi, ble arrestert for å ha registrert seg i vielsesattesten som kristne. Søstrene, som begge er analfabeter, var ikke klar over at deres religion ble endret til islam da de var to år gamle. Dette skjedde fordi deres far ønsket å skille seg fra deres mor, noe den koptiske kirke ikke ville tillate. Det er ikke uvanlig at kristne menn i Egypt konverterer til islam av denne grunn. Ifølge nasjonal lov, som er sterkt preget av sharia, skal barna i slike saker ha islam som religion.

Shadya el Sisi ble i 2007 dømt til tre års fengsel, men løslatt etter to måneder. Nylig ble Bahia dømt til tre års fengsel for «forfalskning» av vielsesattesten ved å hevde at hun var en kristen. – Denne avgjørelsen kan føre til at hennes mann må konvertere til islam dersom ikke ekteskapet skal bli erklært ugyldig, siden en kristen mann ikke kan gifte seg med ei muslimsk kvinne i Egypt, sier advokaten hennes. – Deres barn og barnebarn må også gå gjennom livet som muslimer.

Retten til å skifte tro er fastslått i FNs internasjonale deklaresjon for menneskerettigheter (Artikkel 18), men blir ignorert og motarbeidet i flere land – til stor fortvilelse og smerte for mennesker som ønsker å tilhøre den levende og oppstandne Jesus Kristus, men blir tvunget til å tilhøre en annen religion.

Vær med og be en bønn for denne familien, for kristne i Egypt og andre kristne rundt i verden som lider for sin tro.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s