Med milliarder av mennesker i verden burde en eller annen finne ut et system slik at ingen er ensomme

I boken «Alle er normale til du lærer dem å kjenne» forteller John Ortberg om elever i barneskolen som fikk følgende oppgave: «Med milliarder av mennesker i verden burde en eller annen finne ut et system slik at ingen er ensomme. Hva vil du foreslå?»

Max på 9 år foreslår at man kan lage mat som snakker til en når en spiser og sier «Hvordan står det til?» eller «Hva har du opplevd i dag?». Matt på 8 år, derimot, mener at vi kunne gi folk et kjæledyr eller en mann eller kone. Det går vel for det samme…

Svarene er morsomme nok, de, men det var spørsmålet som tok meg.

«Med milliarder av mennesker i verden burde en eller annen finne ut et system slik at ingen er ensomme. Hva vil du foreslå?»

Hva vil du foreslå?

I skapelsesfortellingen i 1.Mos.1 og 2 – i den tiden da alt var fullkomment, i tiden før synden var kommet inn i verden – forteller Gud om noe som ikke er godt. Etter at Gud har skapt i flere dager, i den nydelige rytmen «Da sa Gud … og det ble slik … og Gud så at det var godt», kommer det et brudd i rytmen, et skår i den udelte gleden. Han ser på Adam som han har skapt, og utbryter: «Det er ikke godt for mannen å være alene.»

Vi er skapt til fellesskap. Et behov som ikke natur, dyr eller Gud selv kan tilfredsstille.

En jente skrev til Simon Flem-Devold og spurte om hun kunne få en klem av ham dersom hun traff ham på gaten. Hun trodde ingen var glad i henne. Jo, Gud var glad i henne, men han gikk ikke akkurat rundt og gav folk klemmer.

Det finnes et behov som selv ikke Gud kan fylle, behovet for menneskelig kontakt.

«Med milliarder av mennesker i verden burde en eller annen finne ut et system slik at ingen er ensomme. Hva vil du foreslå?»

Jeg skulle så gjerne sagt at menigheten var svaret på verdens ensomhet. Men slik situasjonen er nå, vil den i svært begrenset grad møte andre mennesker i deres ensomhet.

Gud må ha noen tanker om dette. Og jeg tror det involverer oss.

Hva vil du foreslå?

One response to “Med milliarder av mennesker i verden burde en eller annen finne ut et system slik at ingen er ensomme

  1. Tilbaketråkk: Tweets that mention Med milliarder av mennesker i verden burde en eller annen finne ut et system slik at ingen er ensomme. « et lite kapittel i Den Store Historien -- Topsy.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s