Levende budskap


Bibelselskapets lansering av den nye oversettelse av Bibelen, 33 år siden deres siste oversettelse, er en begivenhet av betydelig samfunnsmessig betydning. Lanseringen aktualiserer spørsmålet om hvordan denne boken har formet vårt samfunn. Er den en hemsko for utvikling og fremdrift i landet, eller er den tvert imot en kilde til liv og sunn vekst?

Mens noen forbinder Bibelen med mørkemenn og en kraftig brems på all livsglede, sier Bibelens forfattere selv at Guds ord er lykt og lys i vår hverdag, den gir liv, er en hjelp til veiledning og en kilde til frihet. Historien er også full av mennesker som fikk sine liv forvandlet etter å ha lest Bibelen. Deres vitnesbyrd er at denne boken ga dem et møte med en levende Gud, og at de fikk møte hans kjærlighet, tilgivelse, gjenopprettelse og frihet gjennom Bibelens budskap.

Dette er Bibelens viktigste påvirkning på vårt samfunn. I tillegg har den hatt en betydelig innflytelse på viktige samfunnsområder som menneskerettigheter, helsevesen, menneskeverd og arbeidsetikk.

Bibelselskapets liste over konsulenter som bidrar i forbindelse med oversettelse og lansering er imponerende, og forteller noe om Bibelens posisjon i landet vårt, uavhengig av livssyn. Det er prisverdig at dyktige teologer, språkforskere, forfattere og markedsførere på en slik måte bidrar til å videreføre Bibelen til nye generasjoner.

Familie & Medier var tidligere ute og oppfordret mediene til å kjenne sin besøkelsestid og gi lanseringen en mediedekning som er Bibelen verdig. Etter hva jeg har registrert, kom Bergens Tidende sent på banen. Slik vi kjenner avisen, regner vi med dette var en glipp, og ikke en bevisst neglisjering av en viktig kulturhistorisk begivenhet.

For øvrig vil vi også stille oss bak utfordringen lanseringsansvarlig i Bibelselskapet, Dag Smemo, ga i Familie & Mediers medlemsblad, og gi norske bibellesere følgende utfordring: “La oss skape en bibelbølge i Norge i forbindelse med lanseringen 19. oktober. La oss vise venner og bekjente, samfunn og medier at Bibelen er en viktig bok for oss som enkeltmennesker og som samfunn.”

Vi takker Bibelselskapet for en god jobb med Bibel 2011!

Teksten stod på trykk i Bergens Tidende 6.11.11.

Foto: sxc.hu/ba1969

Reklamer

One response to “Levende budskap

  1. pt vet vi at det er solgt over 40 tusen eksemplarer av ny oversettelse. Det sier noe om Bibelens plass i det norske samfunn og menneskers liv. Men en tanke jeg ikke kan legge fra meg er… tenk hvis de 40 tusen ikke bare hadde lest Bibelen, men også latt Bibelen lese dem… Det er mange som har stor kunnskap om Bibelen,men vi trenger mennesker som har fått Ordet åpenbart av Herren selv. Mennesker som ikke bare kjenner til Jesus, men som personlig kjenner Jesus.

    Takk for det gode arbeidet dere driver.
    Herrens velsignelse og fred over liv og gjerning.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s